Goedemorgen allemaal,

Nog maar 9 dagen en dan gaan we (als het goed is) weer naar huis.

Natuurlijk wordt ik als eerste moment van de dag enorm blij van mijn dagelijkse kadootje.

Ik zit nu natuurlijk in isolatie Om jullie een klein beetje een beeld te geven van wat er precies gebeurd probeer ik jullie een klein beetje mee te nemen naar mijn gevoel.

Als je door alle testen heen bent, gaan ze beginnen met het opwekken van stamcellen. Dit doen ze door je vol te stoppen met stimulerende middelen (sterioden). Het heeft alleen bepaalde bijwerkingen. Namelijk bij ieder infuus krijg je het gevoel alsof je een pompje handgel in je mond krijgt. Dit is natuurlijk niet echt zo maar deze smaak is toch niet heel prettig.

Na het oogsten van je stamcellen krijg je een 4 daagse chemo om het hele immuunsysteem te vernietigen. De chemo duidelijk anders. Zodra ik de eerste zak kreeg wist mijn lichaam het. Ik voelde: “ok dit is de chemo” . Niet de smaak (want dat valt wel mee), maar het gevoel van “dit is de eerste keer”. Ik zit in een heel klein kamertje en van mijn bed naar de douche is het 1,5 m lopen. Ik ben dan ook tijdens de eerste chemo naar toilet geweest. Ik zit aan een infuus vast dat met mij mee rolt. Op het toilet merkte ik dat ik misselijk werd en begon te kokhalzen. Vanaf het moment dat ik terug liep en ik terug was op mijn bed bleef het water van mijn hoofd af lopen alsof mijn lichaam wist, dit is niet ok! De eerste was het ergst en ik was blij dat ik hier doorheen was.

Nu zit ik de 5e dag in isolatie want ik ben op dit moment erg kwetsbaar. De chemo heeft er flink ingehakt om om jullie een idee te geven van hoe het met mij is. Ik slaap 16 uur per dag. Verdeeld over de nacht en slaapjes tussendoor want ik ben gewoon te moe. Ik heb gisteren alleen deze puzzel (superleuk kadootje) gelegd aan mijn tafel en was hierna kapot moe. Alles kost momenteel heel veel energie en de energie is goed weg. Dit is natuurlijk logisch want er is flink wat schade in mijn lichaam door de chemo.

Maar we zijn op de weg terug. En iedere dag gaat het beter. Wel is het interessant om te zien wat mijn bloedwaardes nu doen. Deze waardes zeggen zonder referentiekader natuurlijk helemaal niets. Maar Dr. Fedorenko zegt dat het goed gaat en heeft voorspeld hoe het ongeveer gaat lopen. “je begint wat hoger, dan zakt het de 2e dag terug en hierna gaat het oplopen” Iedere dag begint met een infuus en het meten van mijn bloedwaardes en temperatuur.

Lieve mensen nog 9 dagen en dan komen wij weer naar huis. Ik kan niet wachten om thuis verder aan te sterken en wens jullie een fijne dag toe….

 

Liefs!