18 maart

Al weer een weekje thuis!!

 

Hallo allemaal?

 

Hier weer even een bericht van mij. Wij zijn gewoon alweer een week thuis!! Ongelooflijk hoe hard het gaat.

Ik weet nog als de dag van gisteren dat we het vliegtuig uitkwamen en ik in een rolstoel naar de taxi gereden werd waar Marcel Karhof, van taxi bedrijf Den Helder, natuurlijk al op ons stond te wachten om ons weer veilig naar huis te brengen.

Thuis gekomen stond er een klein mannetje te springen en te schreeuwen voor het keuken raam samen met mijn ouders en mijn zus. Wat was dat heerlijk thuis komen. We werden aangevlogen en heel hard geknuffeld door de kleine man. Wat een geluksgevoel komt er gelijk weer bij me naar boven. Toen ik even losgelaten werd door zoon lief is het eerste wat hij deed mijn muts van mijn hoofd af trekken en hij keek me aan,  mama haren weg!!! Nu mama weer nieuwe haren!! Zo makkelijk kan het zijn.

We kwamen thuis in een super schoon/ontsmet en versiert huis vol kaartjes, ballonen, cadeaus, bloemen, planten noem het maar op. Zo omver geblazen door alle liefde en steun die wij hebben mogen ontvangen van iedereen <3.

Ongelooflijk fijn hoe iedereen voor ons klaar heeft gestaan. Zo dankbaar hoe mijn zus als een wervelwind overal klaar stond om alles te regelen en samen met vrienden en familie ons hele huis heeft ontsmet en versiert tot aan de heerlijke welkom thuis cupcakes van Cathy ,Vegan Funtastic, die voor ons klaar stonden. Natuurlijk tussen de drukte door ook nog even met mams gezorgd dat de tuin voorjaar klaar is vol met allemaal voorjaarsbloemen ?. Mijn ouders en schoonouders die onze kleine man zo goed hebben opgevangen. De oudste 2 meiden die zo stoer met de hele situatie zijn omgegaan. Mijn schoonzus en nichtjes en neef die op de hond hebben gepast met veel liefde. Hoe onze collega’s gewoon alles verder op de club hebben overgenomen. En hoe vreselijk veel berichten ik heb mogen ontvangen van jullie allemaal. Nog steeds krijgen we thuis kaarten, cadeaus, taarten, bloemen noem het maar op thuis bezorgd. Realiseer jullie allemaal heel goed dat al jullie lieve berichten voor mij stuk voor stuk heel speciaal zijn geweest. Ik heb weinig kunnen reageren dus wil ik het op deze manier toch even laten weten. Heel veel liefs voor jullie allemaal <3.

De eerste dagen thuis waren en genieten van het weer thuis zijn met ons gezin maar ze waren ook zwaar. Mijn bloedwaardes waren nog  lang niet optimaal en de chemo heeft er toch ook wel erg ingehakt. Het erge is dat ik dit pas merkte toen ik thuis was en mezelf in de spiegel zag. Er is gewoon een halve Joni achter gebleven in dat bed in Moskou. Gerrit heeft me uiteraard aan zitten kijken en nog eens even verteld wat er de afgelopen maand allemaal met me gebeurt is om me even wakker te schudden. Wat is het eigenlijk een ongelooflijke rollercoaster geweest en vind ik het eigenlijk stiekem nog steeds wel een beetje.

Na de chemo ben ik het op een eten gaan zetten. Ik dacht aansterken met die handel dus eten!!!! Ik kan jullie vertellen dat ik dit nog steeds aan het doen ben. Weet niet hoe maar ik kan de hele dag door alleen maar blijven eten. Uiteraard ben ik nog erg moe dus ik rust en slaap veel maar daar buiten om eet ik vooral. Het liefst veel en alles door elkaar. Het leuke is dat ik nog steeds contact heb met mijn buurman Richard en die vreet nog steeds lekker met me mee?

Gisteren heb ik mijn eerste bloed/urine controles gehad. Toch spannend aangezien je voordat je weggaat uit Moskou je nog even een infuusje krijgt van een uur of 5 a 6 en je het daarna toch echt zelf moet gaan doen. Gelukkig waren mijn waardes op een positieve manier  gestegen of gedaald. Ik zat op het randje van een bloedtransfusie maar gelukkig is dit niet nodig geweest en is mijn lichaam aan het herstellen.

Eigenlijk gaat het dus best goed en met kleine sprongetjes wat beter. Natuurlijk heb je goede dagen en minder goede dagen maar we blijven gewoon positief!! Dan slapen we maar iets meer.

Ik kwakkel gewoon lekker verder en geniet van de kleine dingen. De kleine man die zo heerlijk zijn eigen persoontje is en zo heerlijk zijn eigen verhaal verteld elke dag. Manlief die elke dag heerlijk kookt en zorg dat er genoeg lekkers in huis is zodat ik gewoon door kan gaan met eten. De meiden die zo goed rekening houden met het feit dat ik nu even niks kan en graag een stapje harder zetten en een paar keer hun handen meer wassen zodat alles goed schoon blijft en ik niks op kan lopen ivm mijn lage immuunsysteem. Verder was ik lekker 2x per dag mijn haren die ik niet heb en dat voelt heerlijk?

Geniet van jullie dag lieve mensen?